Nike Air VaporMax Flyknit muške tenisice donose nekoliko novih momenata u dizajnu i udobnosti:

Lagani jastučić

Zračni jastuk osigurava maksimalnu zaštitu od prstiju do pete. Izrezani dijelovi potplata pomažu u održavanju tenisice nevjerojatno fleksibilnom i laganom.

Besprijekorno pristajanje

Flyknit tkanina pruža nevjerojatnu udobnost. Prianja kao čarapa koja omotava tvoje stopalo.

nike air vapormax flyknit 1

Air VaporMax predstavlja novu eru u Nike inovaciji. “Promijenili smo cijelu našu filozofiju o tome kako smo dizajnirali zračne jastučiće”, kaže inovacijski dizajner Zachary Elder.
S VaporMax tenisicom, dizajneri su htjeli doista uhvatiti osjećaj “trčanja na zraku”. Dizajner je započeo s restrukturiranjem zračnih jastučića, kako bi ga mogli priključiti izravno na gornji dio.

“To je bio najveći izazov”, kaže Tom Minami, dizajner obuće – ali vrijedilo je. “Bez ikakvog džona ili dijela između gornjeg dijela i zračnih jastučića, možete osjetiti zrak na sasvim nov način”. U prethodnim modelima Air Max, cilj je bio napuniti potplat sa što većom količinom zraka, ali s VaporMaxom, fokus je na učinkovitom korištenju zraka.

“Dok odstupite, svaki korak se gura u jedinicu zraka, povećavajući pritisak”, objašnjavaju dizajneri. “Dok odstupite, pritisak se oslobađa, stvarajući elastičan odskok”. Nakon sedmogodišnjeg putovanja od ideje do finalnog proizvoda, u Nikeu se mogu čuti samo riječi ponosa : “Ovaj novi pristup bit će velika prekretnica za Air i Nike”, izjavili su dizajneri.

nike air vapormax flyknit 2

Flyknit tkanina

Tehnologija Nike Flyknit bila je inspirirana povratnim informacijama od trkača koji su željeli tenisicu s čistim (i gotovo nezapaženim) tkanjem. Nike je krenuo na četverogodišnju misiju s timovima programera, inženjera i dizajnera kako bi stvorili tehnologiju koja je potrebna za izradu pletene konstrukcije sa statičkim svojstvima za strukturu i izdržljivost. Tada je precizno postavljanja potpora, fleksibilnosti i prozračnosti – sve u jednom sloju. Rezultat je lagana bešavna tkanina koja pristaje stopalu kao čarapa.

nike air vapormax flyknit 4

nike air vapormax flyknit 5
nike air vapormax flyknit 3

Air VaporMax modeli dostupni su u Areni i ilici 10 po maloprodajnoj cijeni od 1 599,00kn.