Zamislite da je vikend i da apsolutno ne morate nikuda izlaziti,prekrasno vam je u toplini doma uz vama najdraži topli napitak. čitate svoju knjigu ili gledate omiljenu seriju,zamotani ste u mekanu dekicu,misli su vam smirene i baš vam je lijepo.

No,iznenadan poziv uz najavu da vam dolazi društvo na druženje naglo prekida mirnu idilu.
Vani pljušti kiša i ne stignete u trgovinu prije nego ekipa stigne,no sva sreća neke namirnice se uvijek nađu na policama kuhinje.

U ‘svijetu’ gdje se izbjegava gluten,tapioka je namirnica koju morate imati, a sigurna sam da ćete se uvjeriti u to nakon što probate ovaj prefini recept.

Ovi kruščići dolaze iz Brazila i originalan naziv im je Pao de Queijo.

Ja sam ga malo prilagodila svojim prehrambenim navikama i upozoravam vas,lako se ‘navući’ na njih ,smatrajte se upozorenima 🙂

Pufasti je,sočan i mekan iznutra, a hrskav izvana,mozete ga doručkovati, ali i ponjeti sa sobom kao zamjenu za kruh.

Potrebni sastojci :

140g brašna od tapioke

150ml biljnog mlijeka ( bademovo,kokosovo )

50g maslaca

1 jaje

80g naribanog tvrdog sira ( ja sam koristila parmezan )

U posudi,na laganoj vatri,uz stalno miješanje zagrijati maslac i mlijeko dok ne proključa te maknuti sa vatre .
Postepeno dodavati tapioku uz stalno mijesšnje ručnim mikserom dok smjesa ne postane glatka i jednolična.
Zatim dodati naribani sir i jaje.

Smjesa će biti ljepljiva i pomalo nezgodna za vađenje, ali isplati se.

žlicom vadite tijesto te stavljajte u silikonske kalupe za muffine.

Peći u pećnici na 200 stupnjeva dok ne poprime lijepu, zlatnu boju.

Ovo je bazni recept,vi se možete malo poigrati pa dodati slaninu,neko začinsko bilje itd…
I doista su fantastični,vole ih i djeca,ne sadrže gluten,jednostavni su za pripremiti i drže vas sitima satima.

Pa tko ih nebi obožavao?

Dobar tek!
Martina P.

tapioka web

tapioka web 2