Na globalnom adidas eventu u Berlinu pred više od 1200 uzvanika adidas Originals predstavio je redizajniran model kultne tenisice 90-tih – adidas Equipment.

Među uzvanicima bili su model Lena Gercke, glazbenica Cro i blogerica Maja Wyh dok je reper Pusha T zagrijao atmosferu za završni party nakon cjelodnevnog druženja uz posebne prezentacije, radionice i izložbu koja donosi pregled 30 godina povijesti EQT-a. U ponoć je gostima premijerno prikazan video za novu adidas Originals kampanju Original is never finished.

Nastao 90-ih godina u Berlinu adidas EQT se 2017. vraća u potpuno novom dizajnu redefinirajući spoj lifestyle i sportske tenisice zahvaljujući posebnoj paleti boja s kombinacijom crne, sive i Turbo crvene uz detalj transparentno bijele koja zaokružuje cijelu siluetu tenisice.


Ostajući vjeran svojim korijenima EQT Support ADV model sastoji se od dvobojne konstrukcije izrađene od prianjajuće adidas Primeknit tehnologije dok je u spužvasti potplat tenisice ugrađena inovativna EVA tehnologija za maksimalnu udobnost. Nasljeđe Originalsa ocrtava se u integriranom sustavu vezanja koje završava s prepoznatljivim adidas 3-stripsima.
Nova EQT proljeće/ljeto 2017. kolekcija sastoji se od nekoliko muških i ženskih modela u kojima se kombiniraju razne palete boja i završni detalji, a dostupna je u adidas Originals trgovini u Bogovićevoj ulici po preporučenim maloprodajnim cijenama od 899kn – 1149kn.