Air VaporMax predstavlja novu eru u Nike inovaciji. “Promijenili smo cijelu našu filozofiju o tome kako smo dizajnirani dio za zrak”, kaže inovacijski dizajner Zachary Elder. S VaporMaxom dizajneri su htjeli doista uhvatiti osjećaj “trčanja na zraku”. Dizajneri su započeli restrukturiranjem jedinice Air, kako bi ga mogli priključiti izravno na gornji dio. “To je bio najveći izazov”, kaže Tom Minami, senior dizajnera obuće – ali je i vrijedilo. “Bez ikakvog donjeg dijela, možete osjetiti zrak na sasvim nov način”. U prethodnim modelima Air Max, cilj je bio napuniti potplat sa što većom količinom zraka, ali s VaporMaxom, fokus je na učinkovitom korištenju zraka. “Dok odstupite, svaki korak se gura u jedinicu zraka, podižući pritisak”, objašnjava dizajner.”Ovaj novi pristup bit će velika prekretnica za Air i Nike”.

nike air vapormax web4

S renoviranim sustavom jastuka, Nike Air VaporMax Flyknit tenisice omogućuju toliko lagan i udoban osjećaj prilikom hodanja, da ih više nikada nećeš skinuti s nogu te Flyknit tkaninu za besprijekorno prilagođavanje.

nike air vapormax web1

Zračni jastuk osigurava maksimalnu zaštitu od prstiju do pete. Izrezani dijelovi potplata pomažu u održavanju tenisice nevjerojatno fleksibilnom i laganom.

nike air vapormax web2

Tehnologija Nike Flyknit bila je inspirirana povratnim informacijama od trkača koji su željeli tenisicu s čistim (i gotovo nezapaženim) priborom čarapa. Nike je krenuo na četverogodišnju misiju s timovima programera, inženjera i dizajnera kako bi stvorio tehnologiju koja je potrebna za izradu pletene glave sa statičkim svojstvima za strukturu i izdržljivost. Tada je precizno postavljena potpora, fleksibilnosti i prozračnost – sve u jednom sloju – profinjeno. Rezultat je lagana, oblikovana i praktički bešavna gornja konstrukcija tenisice.

nike air vapormax web3

Dostupne su u Nike shopovima u Areni i Ilici 10 po cijeni od 1 599.00kn.