Evo što sve kažu stručnjaci:

Prema izvještaju portala Progress in Cardiovascular Diseases, koji se bavi medicinskim pitanjima i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, one osobe koje redovito trče žive u prosjeku tri godine dulje. Nije potrebno trčati brzo niti na duge staze kako bismo poboljšali fizičko zdravlje.
Možete piti, pušiti i imati višak kilograma i još uvijek trčanjem reducirati rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava od čega godišnje u Hrvatskoj umre svaka druga osoba, a u svijetu ta brojka premašuje 17 milijuna. Izgledi da trčanjem smanjite mogućnosti od kardiovaskularnih oboljenja, tvrde stručnjaci, kreću se od 25 do 40 posto.

Umjesto da novac ulažete u teretanu, prednost dajemo trčanju koje je blagonaklono prema novčaniku. Osim što je jeftino, staza za trčanje ima na pretek, a i vježbanja na svježem zraku u prirodi svakako je zdravije od zagušljive teretane. S obzirom na to da su pred nama topli sunčani dani, bilo bi dobro uzeti u obzir savjete stručnjaka i izdvojiti 30 minuta dnevno za trčanje.
Kako biste izbjegli bolove u zglobovima i koljenima, trčite na mekšim površinama, radite vježbe za jačanje muskulature nogu, izbjegavajte uzbrdice i nabavite odgovarajuće tenisice za trčanje.

Mi smo izdvojili naših TOP 5 modela:

1. Alphabounce
Lokacije: adidas shopovi /Avenue Mall Zagreb, Westgate, Rijeka, Pula, Zadar(Supernova)
Cijena: 769 kn

alphabounce muske

alphabounce zenske

2. Nike VaporMax
Lokacije: Nike shop Arena Centar, Ilica 10
Cijena: 1599 kn

vapormax muske

vapormax zenske


3. Nike Lunar

Lokacije: Top Sport Aveue Mall, City Center One East, Dubrovnik, Rijeka, Opatija, Split
Cijena: 619 kn
nike lunar

4. Reebok Yourflex Train 10 MT
Lokacije: Top Sport Aveue Mall, City Center One East, Dubrovnik, Rijeka, Opatija, Split
Cijena: 379 kn
reebok

5. Adidas EnergyBOOST
Lokacije: adidas shop Avenue Mall, Westgate, Rijeka, Pula, Zadar
Cijena: 1249 kn

boost