U ČEMU TRČATI I ZAŠTO?

Odjeća za trčanje, generalno, ne bi trebala biti pamučna, jer se pamuk brzo natopi znojem. Odjeća je tada teška i mokra te nam postaje hladno, a koža teško obavlja respiraciju, tj. ‘disanje’ preko mokre, pamučne odjeće. Pamučna odjeća se i zimi i ljeti zalijepi za tijelo te se i na taj način stvara neugodnost zbog nošenja pamuka za vrijeme trčanja. Isto tako, nakon dužih treninga, upravo ta mokra i teška odjeća grebe našu kožu te stvara ranice i ogrebotine koje svoje pravo lice pokazuju kod tuširanja nakon trčanja.

Danas su u trkačkom svijetu od materijala popularni poliester, mikrofibra, polipropilen, poliamid, elastan te razne mješavine materijala.

Najbolje je da je odjeća za trčanje u potpunosti od sintetičkih materijala ili od mješavine sintetike i pamuka, kojega bi trebalo biti u mnogo manjem omjeru. Sintetička vlakna dobivena su kemijskim putem iz različitih polimera. Upijaju manje vode u odnosu na pamučna vlakna, laka su za održavanje, ne trebaju peglanje, ne zadržavaju znoj te su otporna na trošenje i na mikroorganizme. Sintetički materijali dobivaju se sintezom nafte, trajni su i boje su im postojane. Sintetička sportska odjeća se brzo suši, elastična je i ugodna za nošenje. Često može biti i poput druge kože na tijelu jer nam omogućava da nesmetano i nesputano obavljamo sve sportske aktivnosti.

Izdvojili smo nekoliko outfita koji zadovoljavaju kvalitetom, cijenom, udobnošću i naravno, stilom.

kombinacije za trčanje nike ok

adidas komba za trcanje

4f kombinacija