Osobni podatak

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.) na osnovi identifikacijskog broja ili jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet.

Svrha prikupljanja

Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga na centra.hr kako bismo mogli udovoljiti interesima i potrebama posjetiteljima web stranice i postojećim i potencijalnim kupcima, informirati o postojećim i novim sadržajima te uslugama top-sport.hr. Cilj prikupljanja podataka je upoznati sve zainteresirane s proizvodima i uslugama adidas. Nike i Top Sport prodavaonica.

Obrada podataka
Pristup web stranici top-sport.hr je slobodan i registracija nije potrebna. Davanje osobnih podataka je dobrovoljno. Ne obrađujemo više osobnih podataka no što je potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na stranici. Prilikom unosa podataka u kontakt formu možemo obrađivati sve podatke iz kontakt forme: ime, prezime, adresu elektroničke pošte, kontakt broj, naziv i adresa poduzeća.

U svakom trenutku korisnik se može odjaviti s liste primatelja newsletter ili bilo koje druge promotivne aktivnosti, slanjem obavijesti na email adresu info@top-sport.hr, porukom u inbox na Facebook stranici Top Sport ili pozivom na broj telefona 01/6551-670 te odjavom unutar newslettera. Isključivanje funkcionalnosti možete napraviti i sami ukoliko vam je ona ponuđena u promotivnoj e-poruci.

Od osobnih podataka koje obavezno obrađujemo, ostalim korisnicima neće prilikom korištenja web stranice top-sport.hr biti vidljivi vaši podaci, kao ni ostali osobni podaci koje ste unijeli putem kontakt forme. Unosom podataka u kontakt formu ili newsletter prijavu na web stranicu top-sport.hr dajete izričitu privolu da se vaši osobni podaci koje ste unijeli obrađuju u svrhu i na način predviđen našim Pravilima zaštite privatnosti na web stranici top-sport.hr.

Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

ProSport98 d.o.o. poštuje vašu privatnost te obrađuje vaše osobne podatke pošteno i zakonito.

Vaša privola
Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole – slobodno danog i izričitog očitovanja da osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima popunjavanjem kontakt forme i korištenjem web stranice obrađujemo u svrhu određenu ovim Pravilima zaštite privatnosti. Vašu privolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca dostupnog na web stranicama top-sport.hr.

Povlačenje privole
U svakom trenutku možete povući svoju privolu. Povlačenje privole biti će jednako jednostavno kao i njezino davanje.


Obrada osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku te u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima koji nisu dostupni ostalim korisnicima portala ne bi neovlašteno pristupalo te da bismo osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

Ankete i upitnici
Povremeno na našim stranicama provodimo ankete, istraživanja, upitnike i slične podatke koje prikupimo na taj način smatramo povjerljivima te ih koristimo isključivo za potrebe ProSport98 d.o.o. Isključivo sumarne rezultate takvih anketa i upitnika, odnosno istraživanja, možemo koristiti u svrhe odnosa s javnošću te ih podijeliti s vama na samoj web stranici top-sport.hr.

Poruke u elektroničkom obliku
Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s vašim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Po potrebi ćemo vašu elektroničku poruku, odnosno obrazac, proslijediti trećoj strani, drugim zaposlenicima ProSport98 d.o.o.

Brisanje i vaš pristup osobnim podacima
Spremanje osobnih podataka. Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom popunjavanja kontakt forme spremat ćemo za vrijeme postojanja web stranice top-sport.hr. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo brisati osim ako nam ne dopustite daljnje čuvanje vaših osobnih podatka.

Vaš pristup podacima. Vi ste ovlašteni zatražiti brisanje podataka u svakom trenutku. Ujedno, ovlašteni ste u svako doba zatražiti obavijest o tome koje vaše osobne podatke spremamo u našoj zbirci osobnih podataka registriranih korisnika, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako da našem na info@top-sport.hr ili Top Sport Facebook stranici dostavite obavijest s vašim zahtjevom. Ukoliko postavite jedan od takvih zahtjeva, uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Podaci drugih osoba

Ovisno o sadržaju i funkcionalnosti koju koristite, možemo od vas zatražiti određene osobne podatke o drugoj osobi kako bi se ta funkcionalnost mogla ostvariti (npr. ime i prezime osobe koja u vaše ima obavlja kupnju robe na rezervaciji). Te osobne podatke ne obrađujemo osim u onoj mjeri koja je potrebna da ostvarimo funkcionalnost koju koristite. Također, te osobne podatke nećemo davati na korištenje trećim osobama, osim kada se to zahtijeva temeljem zakona. Osobne podatke koje nam na ovaj način dostavite brisat ćemo čim se funkcionalnost koju ste koristili ostvari.

Dostavljanje osobnih podataka drugim primateljima
Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima osim ako nas vi za to ne ovlastite. Međutim, kada je to potrebno zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge web stranice centra.hr, smatramo da vašim pristajanjem na predmetni sadržaj, dajete privolu da vaše osobne podatke dostavljamo našim povezanim društvima kada su neophodni za ostvarivanje te funkcionalnosti. U tom slučaju, osigurat ćemo da naši povezana društva vaše osobne podatke obrađuju na način predviđen ovim Pravilima zaštite privatnosti na web stranici top-sport.hr.

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana
Na web stranicama top-sport.hr pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od pravila web stranice top-sport.hr. Također, na web stranicama top-sport.hr moći ćete pronaći različite nagradne igre i promocije proizvoda ili usluga koje provodi ProSport98 d.o.o. ili poslovni partneri oglašivači. Takve treće strane mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene osobne podatke i privole. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim stranama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se Uvjeti korištenja web stranice top-spor.hr niti odredbe ovih Pravila zaštite privatnosti.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

Ograničenje odgovornosti
Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili dostupa ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti.

Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama (npr. kod sudjelovanja u sponzoriranim aktivnostima), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka na taj način.

Statistika poslužitelja
Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički program. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za web stranicu top-sport.hr. Takvi statistički programi omogućuju nam utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi učinkovitosti strukture naše web stranice te mjerenja posjećenosti web stranice top-sport.hr.

Sigurnost podataka
Radi sigurnosti podataka na web stranici top-sport.hr te kako bismo osigurali da sadržaji, funkcionalnosti i usluge web stranice top-sport.hr budu pristupačni svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi programe koji prate posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na web stranici top-sport.hr strogo su zabranjeni.

Kolačići (eng. Cookies)
Pridržavamo pravo koristiti cookije na web stranici top-sport.hr. Saznaj sve o kolačićima na https://ec.europa.eu/info/cookies_hr

Svrha kolačića

Web stranica top-sport.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo te efikasno planirali buduće marketinške kampanje i objavu sadržaja primjereno vašim interesima, koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting kojim se prikupljaju podaci o spolu, dobi i interesima korisnika.

Zabrana kolačića
Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića s web stranice centra.hr tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

Zaštita osobnih podataka djece na web stranicama top-sport.hr
U neposrednoj komunikaciji s djecom putem interneta uviđamo jedinstvene probleme koje predstavlja zaštita njihove privatnosti. Naše web stranice koje bi mogle privući djecu zbog dječjeg asortimana odjeće, i eventualno prikupljaju osobne podatke djece mlađe od 14 godina, izrađene su u namjeri da u najvećoj mogućoj mjeri štite prava djece i njihovu privatnost. Sukladno toj namjeri i nastojanju mi:

Ne organiziramo promotivne aktivnosti usmjerene djeci stoga i ne prikupljamo podatke o djeci (osobama mlađim od 18 godina), osim statističkim podataka o ponašanju korisnika

Potičemo vas da kao roditelj ili staratelj preuzmete aktivnu ulogu te s tim u vezi uvijek imate pravo zatražiti uvid u sve osobne podatke o svom djetetu ako su nehotice poslane putem naše kontakt forme. U tom slučaju možete zahtijevati brisanje podataka (ukoliko se ti podaci još uvijek nalaze u našoj zbirci osobnih podataka), i/ili nam zabraniti buduću obradu osobnih podataka o vašem djetetu slanjem obavijesti na email adresu info@top-sport.hr i/ili porukom u inbox na Facebook stranici Top Sport ili pozivom na broj telefona 01/6651-670.

Kontrola
Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od vas dobili. Možemo na vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našim zbirkama osobnih podataka) ili ubuduće prestati koristiti te podatke.

Linkovi
Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših web stranica upute vas i/ili vaše dijete na web stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne potiče negativnosti. Međutim, stranice i adrese na webu se brzo mijenjaju, i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s Pravilima zaštite privatnosti na web stranici top-sport.hr ili u vezi s vašim iskustvima s ovom web adresom, molimo vas da nam se javite na: info@top-sport.hr.

Promjene i prestanak Pravila zaštite privatnosti na web stranici top-sport.hr

ProSport98 d.o.o. pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web stranice te Pravila zaštite privatnosti na web stranici top-sport.hr u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Pravila zaštite privatnosti primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane ProSport98 d.o.o. Vaš raskid, moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korištenja ovih stranica i poništenje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s iste web stranice.